Blog, Νέοι Γονείς

Νέο Κουτάβι: Η Λίστα με τα Απαραίτητα Ψώνια

Πριν την άφιξη του νέου σας κουταβιού, θα πρέπει να έχετε μεριμνήσει να αγοράσετε όλα τα απαραίτητα για εκείνο, προϊόντα καθώς πολλά από αυτά θα τα χρειαστείτε από την πρώτη κιόλας στιγμή που θα του ανοίξετε την πόρτα σας. Η παρακάτω λίστα περιέχει τα βασικά προϊόντα τα οποία χρειάζεται ένα κουτάβι για να ζήσει άνετα:

1. Λουρί και κολάρο

Πολλοί ιδιοκτήτες τα αγοράζουν με βάση την εμφάνιση αλλά θα πρέπει να λάβετε υπόψη σας και τη λειτουργικότητα και την ασφάλεια που θα σας παρέχουν. Το κολάρο θα πρέπει να το ελέγχουμε τακτικά γιατί όσο το κουτάβι μεγαλώνει τόσο θα σφίγγει το λαιμό του.

2. Ταυτότητα

Η ταυτότητα θα πρέπει να προσαρμοστεί στο κολάρο του σκύλου και να τη φέρει παντού μαζί του. Συνήθως επάνω στην ταυτότητα αναγράφονται διάφορα στοιχεία του σκύλου αλλά τις περισσότερες φορές αρκεί μόνο τηλέφωνο σας.

Θα ήταν καλύτερο να αποφύγετε τα πλαστικά μπολ γιατί μπορεί να είναι πιο οικονομικά αλλά χαλάνε πιο εύκολα, καθαρίζουν δύσκολα και αποτελούν πηγή μολύνσεων. Επίσης το κουτάβι σας μπορεί να τα μασήσει και να τραυματιστεί. Προτιμήστε τα μεταλλικά ή τα πορσελάνινα καθώς είναι πιο υγιεινά και πιο ανθεκτικά.

3. Τα μπόλ του νερού και του φαγητού

Θα ήταν καλύτερο να αποφύγετε τα πλαστικά μπολ γιατί μπορεί να είναι πιο οικονομικά αλλά χαλάνε πιο εύκολα, καθαρίζουν δύσκολα και αποτελούν πηγή μολύνσεων. Επίσης το κουτάβι σας μπορεί να τα μασήσει και να τραυματιστεί. Προτιμήστε τα μεταλλικά ή τα πορσελάνινα καθώς είναι πιο υγιεινά και πιο ανθεκτικά.

4. Παιχνίδια

Το κουτάβι σας λατρεύει να μασουλάει διάφορα, έτσι τα παιχνίδια κρίνονται απαραίτητα. Υπάρχει μεγάλη ποικιλία παιχνιδιών στην αγορά αλλά θα πρέπει να δοθεί προσοχή γιατί εάν δεν είναι καλής ποιότητας μπορεί να τραυματίσουν το κουτάβι σας. Προτιμήστε αυτά που είναι ειδικά για μάσημα και έχουν θετικές επιδράσεις στα δόντια του

5. Crate/Box

Το crate ή το box θα χρησιμεύσει στην εκπαίδευση τουαλέτας του νέου σας κουταβιού ενώ ταυτόχρονα θα αποτελεί ένα ασφαλές και άνετο μέρος όπου το κουτάβι σας θα μπορεί ξεκουραστεί. Επίσης, θα φανεί πολύ χρήσιμο για τα ταξίδια σας μαζί του.

6. Εργαλεία περιποίησης

Ακόμα κι αν σκοπεύετε να κουρεύετε τακτικά το σκύλο σας μία βούρτσα κατάλληλη για το τρίχωμα του και ένας νυχοκόπτης είναι απαραίτητα. Αυτά τα εργαλεία περιποίησης είναι απαραίτητα για σχεδόν όλους σκύλους ακόμα κι αν πολλοί ιδιοκτήτες δεν τα προσθέτουν σε αυτή τη λίστα.

7. Φαγητό

Καλό θα ήταν, για το πρώτο διάστημα, να ακολουθήσετε την ίδια διατροφή που είχε το κουτάβι στο εκτροφείο ή στο καταφύγιο.

8. Αποπαρασίτωση

Ανάλογα την ηλικία του κουταβιού σας (συνήθως αναγράφετε στις συσκευασίες) θα πρέπει να προμηθευτείτε κολάρο και αμπούλες για τα εξωπαράσιτα (σκνίπες, ψύλλους και τσιμπούρια) και χάπι για τα ενδοπαράσιτα.

Αυτή ήταν η λίστα με τα απαραίτητα προϊόντα για το νέο σας κουτάβι υπάρχουν όμως κι άλλα που μπορούν να κάνουν την καθημερινότητα σας πιο εύκολη όπως για παράδειγμα σακούλες για μαζεύετε τις ακαθαρσίες του, ένα βολικό τσαντάκι για τις βόλτες σας κ.α.. Δεν είναι απαραίτητο να ξοδέψετε πολλά χρήματα για προϊόντα που τελικά μπορεί να μην χρησιμοποιήσετε. Μόλις αποκτήσετε τα απαραίτητα περιμένετε λίγες εβδομάδες για να δείτε τι άλλο μπορεί να χρειάζεστε.